Harga minyak naik 40 sen 1.1.2008?

SMS dari member-member aku sekitar Kemaman, harga minyak akan naik esok, hari pertama tahun baru 2008. So jadi berapa ringgit satu liter? RM2.32? Kalau benar-benar berlaku alhamdulillah lah, naik juga harga minyak petrol. Bila harga minyak dah naik boleh lah kita ramai-ramai naik basikal atau pakat-pakat jalan kaki. Kalau boleh biarlah sampai RM5.00/liter. :)

ebookmatters.com launched..

Well this is my 3rd site. I know I still need to improve it further. That is why I am so busy these days. My site is a affiliate business type and most of the content are publishing other's ebooks. ebookmatters.com Any thoughts, suggestions? I appreciate any constructive input. Thanks

Benazir Bhutto killed in attack

Pakistan opposition leader Benazir Bhutto has died after a suicide attack at a political rally. She was shot in the chest and neck shortly after her speech in Rawalpindi. Ms Bhutto, 54, was attacked as she got into her car and the gunman then blew himself up. The explosion went off just after the former prime minister ...

Bandaraya Kuala Terengganu

16929439.jpg

Kuala Terengganu akan dinaikkan taraf sebagai sebuah bandar raya berkuatkuasa 1hb January 2008. Majlis Bandaraya Kuala Terengganu merupakan pihak berkuasa tempatan ke-12 yang bertaraf bandar raya selepas Kuala Lumpur, Johor Baharu, Ipoh, Shah Alam, Melaka, Alor Star, Petaling Jaya, Kota Kinabalu, Kuching Utara, Kuching Selatan dan Miri.. aikk mana Bandaraya Islam Kota Bharu? Bandar Kuala Terengganu ...

Pemuda Gerakan vs Pemuda UMNO

Isu terkini yang melanda politik tanahair, bagi aku agak panas dan menikam kalbu. Aku tak hairan kalau isu tersebut di antara PAS, UMNO dan Keadilan. Itu biasa, biasaaa la tu. Kalau tak UMNO pukul PAS, PAS pukul UMNO, UMNO pukul BA dan begitu lah sebaliknya. Terkini, masih panas dan berasap lagi, Ketua Pemuda Gerakan S. Paranjothy ...

Isu bakal doctor pegang babi dalam Mastika

Siapa sangka isu bakal doctor memegang babi ini mendapat liputan yang luas di negara ni. Terbaru, di dalam majalah Mastika keluaran December 2007 juga memuatkan isu yang sama, walaupun isu tersebut berlaku beberapa bulan yang lalu. Cayalah.. glamer dik.. Click link untuk download petikan dari majalah Mastika December 2007. Link Apa ler.. sudah-sudah lah tu, maafkan je lah adik-adik ...

Selamat Hari Raya Aidiladha

Happy Eid ul Adha to all the Muslims. For those living in Malaysia and Singapore, I would like to wish you all a Selamat Hari Raya Aidiladha.

Safety issue..

Semalam aku kena duty, weekend duty. So aku ke helibase untuk berjumpa dengan crew yang akan ke offshore. Macam orang lain juga lah yang kena duty pada hujung minggu, boring nak mampus. Apa cerita, takde apa-apa cerita sekadar bercerita tentang safety sikit-sikit, yang banyaknya keluhan dan luahan perasaan mereka terhadap kerja mereka. Biasa la tu. Kelakar betul ...

Quotes on marriage..

These are quotes on marriage by some well known people. Lets read together.. When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her - Sacha Guitry After marriage, husband and wife become two sides of a coin; they just can't face each other, but still they stay together. - Hemant ...

Clone cats glow in the dark

Pussy that glows in the dark.. hahaha.. South Korean scientists have cloned cats by manipulating a fluorescent protein gene, a procedure which could help develop treatments for human genetic diseases. In a side-effect, the cloned cats glow in the dark when exposed to ultraviolet beams. A team of scientists led by Kong Il-keun, a cloning expert at ...