Been So Busy

By Friday, December 12, 2008 15 No tags Permalink 0

Life has been crazy..

I am currently in the middle of preparing a major oil and gas tender for a very important oil and gas client and to be honest I am struggling with it. Oh shit, I have to study the tender documents, technical proposal requirement, prepare detailed description of workscope, project execution plan, PMT control structure, proposed project control system, flow chart of planning, cost control, invoicing and reporting, proposed detail tracking mechanism and bla bla bla… argh.

The closing date for the submission of tenders is 18 December 2008, but 14-16 December 2008 I have to go offshore for site visit.. imagine that.

My friend readers, I’m sorry to be so busy! I’m sorry I haven’t commented back to those of you that left comments. See ya later..

Selamat hari raya Aidiladha

By Sunday, December 7, 2008 5 No tags Permalink 0

Salam semua..

Selamat hari raya Aidiladha kepada semua rakyat Malaysia, khususnya my blog readers. Bawak kete elok-elok, jangan nak cepat sampai jer. Jalan licin tu bang.. biar lambat sampai dari tak sampai terus deh. Info jalan dari Kemaman – Kuala Terengganu – Koto Bharu so far OK..

Selamat aidiladha dan jangan kedarah banyak sangat daging korban.. nanti naik colestrol, darah tinggi ooo..

OK jumpa lagi lepas raya.. sorry lepas ni aku makin busy.. aduhai banyak nya email dan comment yang belum di jawab…

Salam.

Latest Oil and Gas positions in Malaysia

By Wednesday, December 3, 2008 31 No tags Permalink 0

PETROFAC

Project Management Team

Deputy Project Manager ( Local )
Quality Assurance Manager ( L )
Commercial Manager ( L )
Assistant Project Controls ( L )
Sr. Business Planning Engineer ( L )
Sr. Engineering Planner ( L )
Project Accountant ( L )
Cost Estimator ( Engineering )

Engineering Team

Lead Process Engineer ( Expat )
Lead Structural Engineer ( L )
Lead Instrument Engineer ( L )
Lead Electrical Engineer ( L )
Lead Technical Safety Engineer ( L )
Lead Rotating Equipment ( L )
Lead Piping Engineer ( L )

*****************************************************************

KENCANA PETROLEUM ? Based in Lumut , KL & Bintulu

Loadout engineer
Planner,
Construction Engineers,
Senior Engineers,
QS/Contract Administrator,
Project Engineers
QA/QC Engineer – with CSWIP or PCN. Base Lumut.
Financial Accountant
Procurement / Buyer
QC Manager
Mechanical QC Inspector
Testing and Commissioning Supervisor
Offshore Medical Officer

*****************************************************************

ARAMCO ? KL

QMS 2000 Lead Auditor
Technical Clerk
Secretary

*****************************************************************

GERMANISCHER Lloyds GLM

Seconded to Sapura with 2 to 3 years contract
Engineers in all discipline with minimum 10 to 15years of experience
Painting Inspectors Based in Brunei

*****************************************************************

SAAG MALAYSIA

Operations Manager
General Manager
Marketing and Business Development Manager
Marketing Executive (Female)

*****************************************************************
TECHNIP Malaysia

All range of Lead Engineers
With 5 to 10 years of Experience
Lead Structural Engineer
Lead Piping Engineer
Lead Process Engineer
Lead Mechanical Engineer
Lead Instrument Engineer
Lead Electrical Engineer
Lead Instrumentation / Designer
Piping Engineer
Instrumentation Engineer
(minimum 10 years in oil and gas industry)

*****************************************************************

FOSTER WHEELER

Cost Controller
Planning Engineers to be based in Johor

*****************************************************************

TEPAT TEKNIK

General Manager, Business Development / Senior Manager, Marketing
Manager, Estimation
Engineer, Estimation / Senior Estimator
Engineer, Contracts / Executive, Contracts
Engineer, Design
Inspector, QC
Planning ENgineer

*****************************************************************

TRIDENT FAR EAST MALAYSIA

Lead Consultant
Principal Risk & Safety Consultant

*****************************************************************

SIME ENGINEERING / Johor Based

Lead Piping Engineer
Lead Mechanical Engineer
Lead Instrument Engineer
Lead Electrical Engineer
Lead Instrumentation / Designer
Piping Engineer
Instrumentation Engineer
Lead Structural Engineer
Rotating Engineer
Work Pack Engineer
Planner / Scheduler

*****************************************************************

CAMERON INTERNATIONAL

Manufacturing

QA Engineer ? 4-6K
PlanninG Engineer
Maintenance Engineer ? CNC
Maintenance Technician ? CNC
Supervisor ? CNC
Welding Engineer

Projects

Project Sales & Admin ? Sales Coordinator ? 3-4.5K
Project WeldinG Engineer 4K ++
Project Quality Engineer 4k++
Project Manager ? Open
Project Coordinator ? 3.8-4.5k

*****************************************************************

SUMATEC RESOURCES BERHAD

(civil, mechanical, structure , equipment installation, electrical instrumentation)
Project Managers
Construction Manager
Planning Engineer
Project Engineer
HSE officer
Estimator / QS
QA Inspector

*****************************************************************

VASTALUX

Project manager
Construction Manager
Planning Engineer
QA QC Engineer / Inspector
Material Controller
Construction Supervisor
Procurement Executive

*****************************************************************

ALSTOM POWERS ASIA PACIFIC SDN BHD

Site Contract Manager
Contract Manager
Tendering Engineer

*****************************************************************

RANHILL BERSEKUTU

Project manager ? 20 years design experience
Senior engineer ? 5 years design experience
Lead Engineer ? 10 years design experience
Construction Manager ? 15 years in project management
Cost control Engineer ? 12 years experience
Senior Structural, Mechanical, Electrical, Architect, Planners ? 10 years of design and project management experience
HSE Officer
QAQC Manager
QS

*****************************************************************

SAPURA ACERGY SDN BHD

Project Technical Manager 7 years
Pipelay Lead Engineer 7 years
Diving Lead Engineer 7 years
Project Engineer (Shore approach) 5 years
Materials Engineer (FJC) 10 years
Project Engineer (Pipelay) 5 years
Graduate Project Engineer NIL
Senior Structural Engineer 10 years
Structural Engineer 5 years
Senior Mechanical Engineer 10 years
Naval Architect/Sapura 3000
Draughtsman J-Lay Tower 5 years
Piles & Mooring Scope Lead Engineer 8-10 years
FPS Installation Lead Engineer 8-10 years
FPS Tow Expert
Topside scope Lead Engineer 8-10 years
SCR & Mooring Pull-in Project Engineer
Caisson Installation Project Engineer
Diving Scope Diving Expert
Piles & Mooring Scope Project Engineer 5 years
Graduate Engineer (Piles & Mooring)

*****************************************************************

SUMATEC Corporation

Sub-Contract Manager
Construction Manager
Procurement Executive/ Sr. Executive/ Assistant
Project Manager
QA/QC Engineer

*****************************************************************

AKER SOLUTIONS KL

Lead Engineer-Process
Lead Engineer-Piping
Engineer-Piping
Lead Engineer-Structural
Lead Engineer-Mechanical
Senior Engineer-Mechanical (Rotating and Static & Package)
Senior Engineer-Electrical Lead Engineer-Electrical Lead Engineer-Instrument Senior Engineer-Structural Senior Engineer-Process Senior Project ManagerSenior Engineer-Safety -Senior Engineer-Piping Engineer-Projects Designer Senior Engineer-Instrument Cost & Application Engineer Machine Shop Manager

Good Luck!

Offshore Safety Course

By Wednesday, December 3, 2008 12 No tags Permalink 0

Salam semua..

Aku ingin berkongsi sedikit info dan pengalaman aku mengenai Offshore Safety Courses yang wajib dilalui oleh sesiapa yang ada hati nak ke offshore platform, offshore rig, atau nak kerja di atas supply boat. Tak kira siapa anda, anda wajib menduduki courses ini sekalipun anda adalah seorang penceramah ugama yang datang sesekali di offshore.

Bagi mereka yang nak ke Exxonmobil dan Petronas Carigali platform ada beberapa courses yang perlu ada duduki:-

* Offshore orientation
* Basic sea survival course
* HUET – Helicopter underwater escape training
* Fire fighting

Basic sea survival course

Tujuan course ini adalah untuk memberi latihan kepada personnel teknik-teknik dan prinsip-prinsip yang boleh digunakan untuk menyelamatkan diri sekiranya berlaku sesuatu kemalangan di laut. Ajal maut di tangan Tuhan bang, pantang menyerah sebelum ajal. Nak seribu daya, tak nak boleh tenggelam dalam laut.

Di dalam course ini, kita akan diterangkan jenis-jenis bunyi alarm di platform, bunyi production alarm, bunyi fire drill alarm dan bunyi abandonment platform alarm (err.. bunyi alarm yang membuatkan kita perlu banyak-banyak mengucap dua kalimah syahadah… )

Kita juga akan diperkenalkan dengan beberapa life saving equipment yang terdapat dalam liferaft. Liferaft ni ‘pelampung kecik’ yang terdapat banyak di platform seperti gambo di bawah. Bila kita dah terjun dalam kolam tu, kita beramai-ramai berenang menuju ke liftraft.. beratur sorang-sorang ikut giliran, tapi aku rasa dalam real scenario takde nak beratur dah..

liferaft

Liferaft bila inflate..

liferaft

Yang bawah ni di panggil capsule, ada engine ada driver.. boleh jalan-jalan makan angin.. :)

capsule

Kita juga akan diterangkan cara-cara menuruni platform dengan menggunakan tali (knotted rope). Kemudian diterangkan cara-cara terjun dari platform setinggi 15 kaki, campur tinggi kita.. wow.. jaga-jaga bang senak batu kalau tak kepit hahaha.. dan banyak lagi lah.

Tak pandai berenang? Takpe jangan susah hati bukan semua yang pergi course tu pandai berenang pun dan setiap orang akan diberikan lift jacket yang dah tak berapa nak timbul hahaha.. kelebihan kepada wanita-wanita yang ada operate masa melahirkan baby, boleh excuse.. slow talk lah.

OK aku cuba ceritakan serba sedikit satu persatu..

Apasal aku malas nak tulis ni… ngantuk la bang.. nanti aku sambung ekkk.. :)

Jalan-jalan cari kereta

By Tuesday, December 2, 2008 8 No tags Permalink 0

Mencari sesebuah kereta ni lebih kurang mencari calun isteri jugak kan, bukannya mudah. Apatah lagi kalau nak cari kereta second hand, macam cari mak janda la jugak kan. Kalau kereta baru tak de masalah sebab semuanya dari manufacturer, masih ada bau plastic lagi. Tapi kalau manufacturer tu Proton tak perlu lah check sangat, ada masalah punya. Paling-paling koman pun problem power window. Aku bukan tak patriotic tapi apa kejadah nak perabih duit atas nama patriotic..

Accident free
Kalau tengok dalam magazine musti ada tulis 100% accident free punya, tapi benarkah 100% accident free? Personally aku mungkin boleh terima kalau kereta tu digunakan di luar KL yang tak sibuk, pekan-pekan kecil umpamanya. Kalau kereta di KL paling-paling koman pun mesti ada straches, bumper kemek atau side mirror patah kena langgar di mat rempit.

Biasanya kereta kalau dah accident mesti masuk workshop punya, lepas tu repair, dan repaint. Memang mata kasar tak nampak dah defect tu. Paling kurang ajar kalau kereta tu kereta sambung, tapi hari ni sure tak lepas punya sebab sebarang transaction mesti melalui inspection di Puspakom, nampak kesan sambung tak pass punya lah melainkan hulur bawah meja. Beberapa tahun dulu kawan aku beli kereta second hand Honda Accord lampu berlian, siap dengan surat puspakom. Pakai 2-3 tahun JPJ tahan kereta dia dan bawak gi Puspakom, last-last kereta dia kena tahan sebab ada kesan sambung body.. tak ke sakit hati. Sampai hari ni case dia belum settle lagi.

Lady driver.. low mileage .. well kept
Haha.. lady driver? So what? Memang la bila lady driver ni kereta tu tak lasak, tapi biasa ke that lady tu check minyak hitam, check air battery, kenal ke dia bunyik engine kasar, timing belt tak tahu bila nak tukar etc.. personally aku tak akan terpengaruh dengan iklan macam ni. Lawak je lebih. Sama lah dengan low mileage pun dia orang boleh auta jugak, reset balik kemudian pilih nombor kecik apa susah. Well kept.. lain lah kalau kita kenal owner nampak dia park kereta dalam garage.. aku tengok kat used car pun siang malam bawah panas hujan.

Flood damage
Kalau banjir besar macam kat Johor 2 taun lepas, dan banjir-banjir semula jadi di KL tu berjaga-jaga lah takut-takut tersalah pilih dapat kereta yang dah tenggelam banjir. Memang susah nak check tapi kalau boleh bukak lah dashboard ka, bonet ka kalau-kalau ada kesan karat yang teruk, paling serius kalau karat kat electronic compartments macam computer box. Rasanya dealer tak kuasa nak layan permintaan kita nak bukak sampai gitu sekali.. koman-koman pun selak carpet tengok banyak tak air masuk ke dalam kereta ..

Service Records
Check samaada owner tu betul-betul maintain kereta tu, atau jenis macam lady driver tadi. Things to check is:

  • Minyak engine (lubricant oil) dan oil filter
  • Spark plug
  • Timing belt
  • Air cond
  • Minyak gear

Kalau orang yang betul-betul jaga kereta, dia akan ada service record ni.

Checklist

1- Suspension.. tekan kuat-kuat kereta dengar ada bunyi mengarut tak.. test drive bawak jenjalan kat bump.

2- Tires .. takut terkena tire korek punya. Lain lah kalau sukahati nak tukar baru.

3- Check the accessories, audio, air conditioner, alarm, headlights, signal and brake lights. CD player, CD changer biar betul-betul good working condition, bawak la CD ka, casette ka.. speedometer, petrol lid dan semua sekali kat meter box tu. Reverse camera, reverse sensor.

4- Engine.. dengar baik-baik ada bunyi kasar ka, bunyi piston bergesek ke.. kalau kasar tu baik cari lain lah. Kalau engine Vtec, especially Honda pastikan test kasi Vtec tu ‘terbuka’.. kalau vtec ada problem, sakit bang.. sakit. Sama jugak dengan engine turbo, kasi dengar relief valve tu berbunyi.. memang cerewet lah.

5- Doors – buka dan katup pintu berulang kali dengar solid ke tak, kalau solid tu mudah-mudahan tak sakit lah kereta tu.

6- Tukar gearbox mahal bang, check betul-betul.

7- Brakes- brake pad, kemudian check ada bunyi mengarut tak. Kalau test drive, buat emergency brake sekali. Buat jer, kan kita nak beli kereta tu.

8- Steering structure- Ambik selekoh tajam, check ada bunyik drive shaft ka, lower arm, upper arm, CV joint ka.. apa-apa lah.. kereta second hand memang banyak penyakit ni.

9- Power window – test semuaa sekali, kalau rasa nak hantar kedai selepas beli, ikut suka hati lah.

10- Interior – check roof, kalau gelap tu mesti owner dulu tu smoker punya lah. Seat boleh adjustable tak.., check ada kesan air hujan masuk tak.. ada panel ka, arm rest ka, coin compartment ka.. kasi bukak tutup semua.. mana tau ada yang dah patah ka.. dealer tak de masa nak cakap itu losak ini losak maaa.. jangan harap.

Itu antara check list yang biasa aku buat, tips dari kawan-kawan dan pomen kereta. Namun semuanya bergantung kepada nasib jugak lah kan. Nampak kereta lawa, baru cat, test drive OK .. bawak balik rumah tup-tup water pump rosak.. atau timing belt putus.. tak ke sakit hati..

Kalau hati dah berkenan, sila tanya ada warranty ke tak. Mana-mana part yang rosak tu mintak dia ganti terlebih dulu, biasanya dia orang ni layan jugak. Bergantung lah kalau yang jual as it is.. haram nak layan.

Satu case, aku ada called dealer ni.. tanya price sebuah kereta recond ni, dia cakap RM169K.. kemudian aku suruh member aku yang boleh berbahasa Cina entah lah Hokian ka apa.. tup-tup price jadi RM160K… 9K sudah less!! … hahaha tak pelik pun.

.. continue..

Kau pergi jua..

By Tuesday, November 25, 2008 38 No tags Permalink 0

Hari ini..
Hari terakhir ku berbicara denganmu
Untuk kesekian kalinya ku rayu padamu
.. jgn tinggalkanku..

Patah tumbuh hilang berganti, dah pergi biarkan pergi.. kita cari pengganti..

My perfume collection

By Tuesday, November 25, 2008 30 No tags Permalink 0

I love perfume and have decided to share my perfume collection with you my friends, yeah but not as big as some people I have seen.

Carolina Herrera – 212
Carolina Herrera – 212 Sexy Men ~ sooo nice!
Calvin Klein – CK One
Calvin Klein – Eternity
Chanel – Allure
Chanel – No. 5
Chanel – Pour Monsieur
Christian Dior – Dune
Christian Dior – Poison
Guy Laroche – Drakkar Dynamik
Gianni Versace – Versus
Giorgio Armani – Aqua di Gio
Giorgio Armani – Attitude ~ just bought, suck!
Hugo – Boss
Paco Rabanne – Sport De Paco
Ralph Lauren – Polo Blue
Ralph Lauren – Polo Explorer
The Body Shop – White Musk for Men :)
Tommy Hilfiger – Freedom
Givenchy – Givenchy Gentleman (1974)

Each one is unique in its own way, and I like to change it depending on my mood.

What is life without a wife

By Monday, November 24, 2008 41 No tags Permalink 0

No life without wife or no life with wife? Hahah you never know the sweetness or sourness of a fruit till you taste it.

Ehem.. Hari ni dah masuk berapa minggu aku tinggal sendirian kat rumah tanpa anak-anak dan wife. Sejak hari pertama dia melahirkan anak no 3 hingga ke hari ni dia masih dalam confinement mode di Kota Bharu. Maka tinggallah aku sendirian di Kemaman ni sebatang karat. Bangun pagi kejutkan diri sendiri, buat melo sendiri… start kete gi kerja. Kalau tak masa ni lah budak-budak tu bising bangun pagi-pagi sejuk mandi pagi..

Lunch, sorang. Kalau tak tapau jer makan dengan wife kat rumah, dia pun kerja mana ada masa nak masak lunch. Petang abis kerja pukul 5-6 petang, balik rumah aduhai sunyinyer ler rumah tu, macam kena tinggal dek bini. Macam aku ni tinggal dalam dunia ni seorang diri. Dulu masa ada budak-budak tu, kalau aku balik mesti berlari-lari mintak cokelat atau ajak main buai atau ajak naik moto. Adehh..

Malam pulak lepas semayang isyak, start moto gi cari makan kat kedai.. sebijik macam budak bujang.. err itu yang rasa best tu hehehe.. nak balik awal, takde orang kat rumah. Melangut lah kat kedai makan tengok TV. Tak pun layan kapala kat town, cuci mata tengok mana-mana yang boleh jadi no 2 cewahhh.. itu lah jantan, bini takde sekejap terus nak menggatal, macam korang lah kan..

Balik rumah pukul 10-11 malam, adehh lagi lah sunyi, macam duk kat oversea pulak.. anak-anak takde, isteri takde, jiran pulak jenis bawak diri.. duduk lah aku layan Astro.. layan pc.. buat air kopi O sendiri.. basuh baju sendiri. Gosok baju sendiri, sangkut baju sendiri, letak baju dalam almari pun sendiri.. cuma lipat kain je yang liat sikit.. tunggu dia balik lah kasi lipat semua tu..

Sampailah masa nak tido.. itu yang thrill sikit tu, korang budak-budak bujang apa tau. Biasanya boleh mintak tolong massage kan tapak kaki, tapak tangan dan apa-apa lah kan. So kali ni self service lah. Cari bantal golek peluk bantal golek, pusing kiri pusing kanan.. terkujat-kujat mata nak suruh tido.. adeh siksa sungguh. Masa dah nak tertidur tu masa tu lah ‘keraba-keraba’ (aku pun tak tau nak maksudkan apa, macam budak-budak kecik tido mengigau tu lah).. hehehe.. bukan budak kecik je yang tido keraba-keraba, akuuu pun keraba-keraba juugakk.. :)

Entahlah, itu hanya secebis cerita aku ditinggalkan isteri buat sementara waktu, tapi bila lagi kan kita nak jadi bujang semula bebas-sebebasnya nak keluar rumah balik tengah malam pun kan.. kalau dia dah balik nanti adehhh … itu lah ini lah .. nak ikut lah, balik awal lah.. bla bla bla.. korang gitu jugak eh? Eh sama :) wahaha..

So how my friend.. no life without wife? or no life with wife? I believe that everyone needs a soulmate.. Anyway, I have a nice life and a nice wife. No complaints at all.

Dunia penkid..

By Friday, November 14, 2008 37 No tags Permalink 0

Penkid, wanita yang berperwatakan dan berpakaian lelaki. Mereka menganggap diri mereka lelaki dan hanya tertarik kepada perempuan. Berlawanan dengan mak nyah aka pondan yang berperwatakan dan berpakaian seperti perempuan..

Penkid ni, macam kita tau lah berambut pendek, berpakaian lelaki, berlagak macam lelaki, rasa diri tu dah memang lelaki dah walaupun terpaksa time nak kencing tu masuk toilet perempuan. Tak ke hipokrit tu.. dah alang-alang rasa diri tu lelaki masuk la terus toilet lelaki kan.

Ada kajian yang mendapati phenomena ni bermula dari peringkat permulaan perempuan itu masih kecik lagi. Theory yang dianggap possible cause ialah perempuan ni dulunya hidup di dalam environment di mana dia melihat peel dan perangai lelaki lebih dominated berbanding perempuan. Avon Longitudinal Study of Parents and Children menyanggah theory ini, phenomena ini disebabkan oleh genetic and prenatal factors.

Ikut lah apa pun theory dia orang cerdik pandai ni keluarkan, penkid ni dah jadi satu masalah negara, sampai perlu berfatwa haram. Haram mana-mana wanita berpakaian menyerupai lelaki, itu semua sudah tau tak perlu berfatwa pun. Fatwa mengenai penkid sudah dikeluarkan so bagaimana enforcement nya, nak tangkap semua perempuan penkid? Nak gubal peraturan baru kut semua perempuan diharamkan berpakaian menyerupai lelaki, diharamkan berambut pendek dan err… kalau berendet dengan couple penkid akan ditangkap dan didakwa..?

Kalau minum arak itu haram, penguatkuasaan terhadapnya ialah dengan menegah dan mengambil tindakan kepada mana-mana individu Islam yang mengamalnya, kalau khalwat itu salah mesti ada enforcement untuk menghalangnya.. betul dok.

Penkid.. perempuan berjiwa seperti lelaki. Entahlah aku pun tak paham apa yang best jadi penkid, bukan boleh tambah zuriat pun, setakat boleh buat geli-geli jer apa kejadahnya. Sama la jugak macam gay dan pondan tuh.. Tuhan dah jadikan berpasangan-pasangan, positive dan negative tapi yang sejenis jugak yang dia syok. Luar tabiee sungguh..

Kalau kita menyelami hati dan perasaan puak-puak penkid, gay dan pondan ni kita akan terfikir pasal apa dia orang ni syok kat sesama jenis kan. Lelaki dengan lelaki, apa ke jadah duk hantam dubur lelaki lain, apa yang best sangat tu? Apa yang merangsang seseorang gay sehingga dia ada rasa berminat nak ****job pistol lelaki tu, apa kejadahnya nak sorong ke dalam dubur busuk.. pernah terfikir tak? Mesti ada sebab, mesti ada sebab yang sangat best sampai Tuhan pun menurunkan bala pada kaum nabi Lut. Itu satu hal, parah lagi kalau pasangan gay ni saling rindu merindui dan sayang menyayangi antara satu sama lain.. wahaha.. cinta tak mengenal jantina bro.. lagi bertambah parah kalau pasangan ni berkahwin.

Sama la jugak dengan penkid ni, syok sangat kat pompuan lain sampai bawak kat atas katil. Tak ke mananya feel tu.. sampai masanya dia pun nak ada keluarga jugak, ada anak anak suami. Sudah-sudah lah adik dan akak penkid ooii, cukup masa kena beli pad jugak. Tak ke mananya ‘kelakian’ adik dan akak tu..

Meh lah kita balik, kita belajar masak nasi, belajar buat puding buih, belajar jahit baju, kemas rumah dan bagaimana nak melayan suami..

Note : Photos by Zu.

Boss oh boss..

By Wednesday, November 12, 2008 16 No tags Permalink 0

Boss is always right? Siapa cakap..? Blah la..

Aku ada boss, dan aku pasti korang semua ada boss masing-masing, melainkan korang ni kerja sendiri jadi boss pada diri sendiri. Boss, seorang ketua dalam satu-satu organisation, tak kira lah kat office ke, kat sekolah ke atau dalam kumpulan gang-gang penjahat.. at least ada seorang ketua, atau lebih manis dengan nama manjanya, boss!

So what da hell with boss? Apa yang bestnya jadi boss dan apa yang tak bestnya jadi anak buah boss.. tentu korang pun tahu peel boss korang, kalau dapat boss yang baik, elhemdulillah. Kalau dapat boss yang panas baran, nauzubillah. Bagaimana kalau dapat seorang boss yang cerewet nak mampus, asyik dia je betul, dia je betul dan dia je betul? Kalau dia salah pun, kita juga yang dia tiuu.. tiu na seng sungguh! Kalau kita beri idea kita, dia pusing-pusing sampai lah kita rasa idea kita ni tak dihargai langsung macam taraf longkang.. pulak tu kalau idea kita boss terima, boss pulak hantam kita kalau idea kita tu screw-up kan satu-satu job. Abis mana lah kita tak rasa sakit hati.. nak lawan karang, dia tu boss, tak lawan karang boleh sakit jantung memendam rasa. Lawan lebih-lebih karang performance bonus ciput pulak.. tak ke sakit jiwa..

Dulu masa aku mula-mula belajar kerja, tengah syok type kat pc tetiba pc jadi blank dan abis semua data yang aku tulis tu erased.. boss pulak nak cepat, natang sungguh hehehe.. aku cakap la, “boss, pc problem..”. Aku ingatkan dia bersimpati, dia kata “so what?.. buat la semula”. Bengang nak mampus wa.. tapi selepas beberapa ketika, betul jugak kan. Kalau dah tu kerja aku, macamana pun aku tetap kena buat jugak, dah kita ni anak buah boss.

Boss ni kalau jenis kepala angin, sakit hati jugak kita ni. Datang pagi kat opis kalau nak jumpa dia kena tengok mood dulu, kalau muka macam baru lepas gaduh dengan bini, atau semalam bini tak bagi.. nak ketuk masuk bilik pun seram… kena tunggu dia cool dulu. Kang tak sesaja kena maki, at least itu pengalaman aku dulu-dulu la masa kerja kat Uganda, bukan kat Kemaman ni :)

Senior aku berpesan, kalau ada problem dalam kerja, jangan jumpa boss bawak problem tu.. tapi kita jumpa dia dengan beberapa suggestion kepada problem tu, kalau semua problem nak serah kat boss, baik dia je yang buat kerja kita. So bila ngadap boss, biar ada option, suggestion jangan datang dengan kepala kosong.. nampak sangat kita ni cap ayam. Unless problem tu memang level boss jer yang boleh settle. Dia orang sendiri pun ada banyak masalah di level dia orang.. so nak tak nak kita ni kena ler hulur kepala kita kat boss.. betul ka apa aku cakap ni?

Boss yang cerewet nak mampus.. aduhai aku rasa dia punya cerewet tu mengalahkan pompuan yang baru nak menapous.. silap type pun tak boleh, alignment lari pun tak boleh.. itu kecik punya hal pun dah reject apatah lagi hal yang besor-besor.. memang cerewet cap ayam lah.

Apa lagi.. entah malas la nak cerita pasal boss ni..