Site visit at Cakerawala Platform..

Pada 15th December 2008 buat pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke Cakerawala Platform, hak milik Carigali Hess Operating Company Sdn Bhd (CHOC) join venture Malaysia and Thailand. Cakerawala Platform ni terletak di Block A-18 of , lebih kurang 150 km NE of Kota Bahru and lebih kurang 100 km south of the Bongkot Field. Dulunya ...

Been So Busy

Life has been crazy.. I am currently in the middle of preparing a major oil and gas tender for a very important oil and gas client and to be honest I am struggling with it. Oh shit, I have to study the tender documents, technical proposal requirement, prepare detailed description of workscope, project execution plan, PMT ...

Selamat hari raya Aidiladha

Salam semua.. Selamat hari raya Aidiladha kepada semua rakyat Malaysia, khususnya my blog readers. Bawak kete elok-elok, jangan nak cepat sampai jer. Jalan licin tu bang.. biar lambat sampai dari tak sampai terus deh. Info jalan dari Kemaman - Kuala Terengganu - Koto Bharu so far OK.. Selamat aidiladha dan jangan kedarah banyak sangat daging korban.. nanti ...

Latest Oil and Gas positions in Malaysia

PETROFAC Project Management Team Deputy Project Manager ( Local ) Quality Assurance Manager ( L ) Commercial Manager ( L ) Assistant Project Controls ( L ) Sr. Business Planning Engineer ( L ) Sr. Engineering Planner ( L ) Project Accountant ( L ) Cost Estimator ( Engineering ) Engineering Team Lead Process Engineer ( Expat ) Lead Structural Engineer ( L ) Lead Instrument ...

Offshore Safety Course

liferaft

Salam semua.. Aku ingin berkongsi sedikit info dan pengalaman aku mengenai Offshore Safety Courses yang wajib dilalui oleh sesiapa yang ada hati nak ke offshore platform, offshore rig, atau nak kerja di atas supply boat. Tak kira siapa anda, anda wajib menduduki courses ini sekalipun anda adalah seorang penceramah ugama yang datang sesekali di offshore. Bagi mereka ...

Jalan-jalan cari kereta

Mencari sesebuah kereta ni lebih kurang mencari calun isteri jugak kan, bukannya mudah. Apatah lagi kalau nak cari kereta second hand, macam cari mak janda la jugak kan. Kalau kereta baru tak de masalah sebab semuanya dari manufacturer, masih ada bau plastic lagi. Tapi kalau manufacturer tu Proton tak perlu lah check sangat, ada masalah ...

Kau pergi jua..

Hari ini.. Hari terakhir ku berbicara denganmu Untuk kesekian kalinya ku rayu padamu .. jgn tinggalkanku.. Patah tumbuh hilang berganti, dah pergi biarkan pergi.. kita cari pengganti..

My perfume collection

I love perfume and have decided to share my perfume collection with you my friends, yeah but not as big as some people I have seen. Carolina Herrera - 212 Carolina Herrera - 212 Sexy Men ~ sooo nice! Calvin Klein - CK One Calvin Klein - Eternity Chanel - Allure Chanel - No. 5 Chanel - Pour Monsieur Christian Dior - Dune Christian ...

What is life without a wife

No life without wife or no life with wife? Hahah you never know the sweetness or sourness of a fruit till you taste it. Ehem.. Hari ni dah masuk berapa minggu aku tinggal sendirian kat rumah tanpa anak-anak dan wife. Sejak hari pertama dia melahirkan anak no 3 hingga ke hari ni dia masih dalam ...

Dunia penkid..

Penkid, wanita yang berperwatakan dan berpakaian lelaki. Mereka menganggap diri mereka lelaki dan hanya tertarik kepada perempuan. Berlawanan dengan mak nyah aka pondan yang berperwatakan dan berpakaian seperti perempuan.. Penkid ni, macam kita tau lah berambut pendek, berpakaian lelaki, berlagak macam lelaki, rasa diri tu dah memang lelaki dah walaupun terpaksa time nak kencing tu masuk ...