Kisah kau dan aku

Aku pun tak tahu entah bila aku tiba-tiba teringat kan kau, tapi seingat-ingat aku ada ler sebulan dua yang lepas, itu pun selepas aku duk kemaskan bilik computer aku tiba-tiba terjatuh lah gambo kau, entah kat mana selama ni menyelit aku pun tak tau... Nasib baik bini aku takde masa tu kalau tak alamat musti ...

Betul ke nak memboikot product Israel?

Isu kezaliman Israel terhadap rakyat Palestine yang bagai tak berkesudahan sehingga membuka mata masyarakat dunia Islam terutamanya untuk memboikot barangan keluaran Israel, or have ties to Israel and support their policies against the Palestinian people. Mari kita tengok, benarkan kita mampu nak boikot, dan adakah barangan gantian kepada barang yang nak kita boikot tu. Mungkin list ...

Kisah seram di Bukit Bauk, Dungun..

Cerita ni disampaikan oleh seorang kawan pada aku tak beberapa dulu. Aku tidak pasti kesahihan cerita ini namun mungkin ada pengajaran dan peringatan buat kita seandainya kita berhadapan dengan perkara seumpama ini. Location Bukit Bauk ni kalau kita dari Bandar Dungun, kita akan melepasi Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin lebih kurang 2 km. Kalau dari Paka, ...

Sibuk seorang aku.. part 6

18hb January 2008 - Sunday Lewat petang drive ke KL. Sampai di RR Temerloh aku terserempak dengan Tian Chua (MP Batu) baru balik dari PRK Kuala Terengganu, kami berjabat tangan. Ok lah beliau memang friendly punya orang. Sampai di KL pukul 12.00 malam. Hotel yang biasa aku lepak tu full, tinggal yang mahal je, kang aku ...

Sibuk seorang aku.. part 5

Lama pulak aku stop cerita ni, malas pun ada sibuk pun ada, idea pun takde.. apatah lagi nak refresh balik apa yang dah berlaku. Banyaknya email dan comments yang aku tak sempat nak reply.. adeh macam pejabat buruh pulak. Kalau aku kenakan consultancy fee boleh buat duit dah tu.. :) 26hb December 2008 - Friday OK sambung.. Pagi ...

Kepala Babi Siapa Punya

Kisah penemuan kepala babi di UM.. melalui email yang di hantar.. bengong betul lah.. siapa punya kerja yang tak de kerja ni.. Menariknya ada bendera PAS, tak kan nak tuduh orang UMNO pulak.. orang UMNO pun geli menatang kepala babi ni.. memang betul-betul kepala babi.. babi betul ke atau betul-betul babi.. ? Memang babi betul lah.. ...

Outstation lagi

Aku kat Seri Kembangan lagi.. duk perabih technical clarification yang Carigali Hess beri ni. Adula sampai pukul 4.00 am tak siap-siap lagi. Nak kena submit jam 12.00 tengahari nanti. Siap je part aku, aku nak tido sampai esok hahaha.. kalau dapat project ni OK lah puas hati, tapi kalau fail.. apa nak buat. So.. sorry lah ...

Laman Web tranungkite down

Salam semua, Lawan web politik tranungkite.net telah mengalami masalah kepada pengunjung yang ingin mencari info terkini berkenaan dengan Pilihanraya Kecil Kuala Terengganu P-36.. Petikkan dari www.tranungkite.net MAKLUMAN: 14/1/2009 - Laman ini telah di ddos attack 500MBps semalam mulai jam 12 tgh. Saya akan maklumkan secara detail nanti dalam artikel. Semua user luar disekat untuk masuk ke TKO sehingga 17 ...

Sibuk seorang aku.. part 4

25hb December 2008 - Thursday Hari ni public holiday, Christmas. Masa study dulu, keesokannya ada boxing day.. Oleh kerana hari ni public holiday maka office di Seri Kembangan pun public holiday jugak la kan, akan tetapi aku terpaksa juga melangkah kaki menuju ke Seri Kembangan untuk siapkan tender tu. Yati, Ckin dan Hana pun ada.. at ...

Pilihanraya kecil P36 Kuala Terengganu

Pilihanraya kecil bagi P36 Kuala Terengganu akan diadakan pada Sabtu 17 January 2009 berikutan kematian Ahli Parlimen Barisan Nasional Datuk Razali Ismail pada 28 November lalu. Calun yang bertanding: BN - Wan Ahmad Farid Wan Salleh, PAS - Mohd Abdul Wahid Endot Bebas - Azharudin Mamat @ Adam Apa yang menarik dalam PRK di P36 Kuala Terengganu kali ini adalah ...