Contoh Surat Rasmi

By Wednesday, January 27, 2010 9 No tags Permalink 0

Email from sis Laila Sabah. Entah siapa gerangan yang mencipta surat ini..

Perkara di atas adalah di rujuk.

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya. Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu, memandangkan masih ada 3 kekosongan, eloklah jika dapat di penuhi secepat mungkin. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yang merupakan setiausaha saya di pejabat. Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita. Kekosongan yang selebihnya akan di isi di masa akan datang.

3. Untuk makluman pihak puan, yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini. Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya, saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak, manakan mungkin puan dapat menjadi seperti sekarang. Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar, rumah besar, rantai besar dan pakaian besar. Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat. Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan. Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkan bukan?

6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi, pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini. Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.

8. Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian, Terima Kasih.

“BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA”

Yang Ikhlas Memohon,

My new job

By Wednesday, January 27, 2010 26 No tags Permalink 0

Salam gang..
Apa cerita.. adeh aku sedang melalui saat-saat getir dalam hidup aku sepanjang aku bekerja.. cewah.

Dalam entry mana entah aku dah lupa ada aku tulis aku dah resigned dan dah pun join new company. Anyway aku tak akan sebut nama company yang baru aku join ni, biarlah aku buat silap sekali dengan company lama namun kali ini no way.. takde seorang pun office mate baru akan tau blog aku ni..

Sebenarnya ada ler sikit cerita aku di company lama dulu, aku dapat surat dari top management pasal blog aku ni.. sebab tu lama aku offline kan blog aku ni.. kalau ada yang click URL dapat gambo awek and henpon tu memang disengajakan pun.. tapi tak mengapalah semuanya dah berlalu dan aku telah memohon maaf secara terbuka dengan individu tersebut. Lets forgive and forget.

OK lah bro..
Dah seminggu lebey aku di company baru.. ni nak cerita ni.. rasa macam nak buat ketupat pulak.. hehehe.. tau buat ketupat?

Company baru aku ni, company besar jugak lah. Oil and gas juga, tak bleh lari dah once join oil and gas selamanya jadi orang minyak bro.. Actually kan, aku tak pernah terlintas pun nak join company ni sebab company yang aku join sebelum ni memang yang terbaik pernah aku join pun.. masa balik jumpa anak bini bulan October dulu tu aku ada ler geli-geli gi interview di office company ni di KSB, Kemaman. Tak ler interview mana pun, interview geli-geli gitew jer.. so hari tu jugak dapat dia offer kerja kat aku tapi base KL ler.. adehh daripada duk kat KL baik aku terus kerja di Miri kan..

So.. masa pun berlalu, dan HR dia orang selalu ler follow-up dengan aku. Cakap pasal package, pasal gaji etc.. lama jugaklah process tu, aku layan gitew-gitew jer sebab aku malas nak duk KL. Payah bro duk KL.. jem memanjang, lu lu gua gua punya style, asap lori banyak, tak best la 24 jam busy, awek-awek pun kelabu asap.. heheh jangan marah..

So dipendekkan cerita, satu hari yang penuh sejarah tu, 11th January 2010 aku pun resigned lah dari company aku tu dengan beratnya hati ini .. cewah.. banyak alasan banyak issue dan banyak hal sebenarnya yang menyebabkan aku dengan selamba bodoh hantar surat resign tu.. tapi tak best lah nak tulis kat sini kan.. takpa aku kata kat wife aku, rezeki yang masuk dalam mulut anak-anak aku tu Tuhan yang tentukan.. once resign letter tu aku submitted aku rasa kepala aku ni tetiba-tiba kosong, dah takde apa nak fikir pasal kerja CAT3 lagi.. relief..

Tup-tup, petang hari tu jugak company baru aku ni called, dia kata management accept aku punya salary negotiation, wah lebih dari apa yang aku dapat di Miri (lanci bro.. heheh).. dan yang best nya.. base Kemaman, bukan KL.. alhamdulillah.

OK lah company baru ni nak suruh aku masuk segera tapi aku cakap boss company lama tak nak release awal sebab kena abiskan juga 3 bulan.. aku kelentong lah sebab aku nak rest kan kepala aku seminggu sebelum aku join company baru ni.. nak kena sesuaikan diri dengan cuaca di Kemaman dulu heheh..

So.. dipendekkan lagi lah cerita ayam ni, maka secara rasminya aku report duty di company baru ni pada 17th January 2010.

So 1st day tu.. adehh malasnya nak cerita. Office kat yard, debu banyak pulak tu, office tak cantik macam company sebelum ni, gang-gang yang aku kenal ada ler 5-6 orang dari company dulu-dulu.. tapi tak close mana pun, gitew-gitew jer.. yang pastinya pemandangan indah gebu-gebu di office lama memang tak ada di sini.. confirm punya. Haaa.. apasal? Ye lah.. buat semangat datang kerja apa..

Nak cerita ni, start kerja jam 8.00am, kalau lambat pintu pagar akan di kunci hehehehehehehehe… macam masa aku kat kolej dulu, sama je lah lambat je lecturer akan kunci pintu.. so kena datang before 8.00am.. kira ok la tu kan..

Pukul 8.00am morning briefing.. beratur macam budak sekolah.. mula-mula safety officer 1, lepas tu safety officer 2, lepas tu HR, lepas tu cient representative pulak yang bercakap kat depan.. adehh hari-hari bro.. hariiii-hariiiii..

Baju kena tuck in bro.. aku ni jenis selekeh, leceh bro.. leceh betul.
Smoking hanya di smoking area walaupun yard tu besar padang bola dan banyak free area, cuma boleh smoke di tempat besar jamban tu jer bayangkan lah..

Peraturan terlalu banyak dan kebanyakan peraturannya ketat, menyiksakan dan kadang-kadang tak masuk otak ayam aku ni.. nak keluar breakfast pukul 10.00am dan tea break 3.00pm tu, 5 minutes before that guard akan kunci pintu tak boleh keluar. Tepat je masanya baru lah siren polis akan berbunyi dan kita orang baru boleh keluar gi breakfast atau tea break di cafe hehehehehehehehehhehe..

Nak masuk kawasan company mesti alihkan tag number pada personel board, macam nak masuk plant jer hehehe.. adehh nak keluar pulak kena alihkan tag number sekali lagi bro waaaaaaa.. nak keluar gi bank ka, gi jumpa scandal ka atau nak balik time waktu kerja? Isi form dulu ya bro… gezzzz…

Nak masuk di kawasan fabrication yard, mesti full PPE, Ok lah tu aku pun agree tapi kalau pakai jacket, jacket tu mesti kena zip, tak boleh jadi macam batman bro… muahahahha…

Aduhaiii..

OK dalam opis pulak, masuk opis kena tanggalkan kasut, so pakai jer lah stokin atau selipar yang di sediakan.. belasah je lah kalau stokin tu berlubang kat hujung hahahahha. Aku baru dapat pc, OK lah pc baru.. tapi takde speaker, speaker tak bleh digunakan .. hahahah.. piwetttt!!

Aduhaiii.. letih bro, sakit otak aku.. kalau macam ni lah life aku di sini, rasanya tak lama. Aku cuba nak sesuaikan dengan keadaan yang serba baru ni, masuk kandang kambing mengembik kata orang.. tapi takpa, baru masuk minggu kedua.. tapi rasanya macam tak lama aku kat sini, rasa macam tak boleh nak terima.. bukan nak exsyen tapi, entah lah rasa macam berada di sekolah jer..

My friend.. please pray for my peace of mind, my energy, my patience in this job.

Site visit at Tapis A platform

By Sunday, January 24, 2010 18 No tags Permalink 0

Thursday 21st January 2010

Tiba di Helibase Kerteh jam 9.30am. Lewat dah tu nasib baik sempat check in. Ada problem dengan nama aku di database Helibase Kerteh. Aku dah agak dah sebab aku punya safety passport dengan Exxonmobil rasanya dah expired. So aku serahkan Shell safety passport, wow settle with no question at all. Power jugak Shell punya safety passport ni. Exxonmobil dan Petronas safety passport memang confirm tak bleh guna untuk naik ke Shell punya platform.

New regulation sekarang, mana-mana individu yang nak ke offshore Exxonmobil diwajibkan memakai coveral ketika check in. No coveral boleh blah hari tu juga, coveral pulak must be Fire Retardant Coverall (FRC) type. Normal coveral boleh blah.. biasanya NOMEX punya coverall.. kalau ada yang geli-geli nak pakai jeans dengan t shirt untuk ke offshore, geli-geli lah kau seorang..

Masuk briefing room, layan safety video briefing. Video briefing yang terbaru punya, last sekali aku tengok MHS punya safety briefing ialah last 2 years. Banyak scene baru dalam video clip tu.

Abis briefing, nama aku dan group aku tidak di panggil, memang sah kena bounce lah ni. Happy giler kalau kena bounce, boleh lepak dulu.. dapat chopper petang pun tak apa. So flight despatch cakap, chopper tengahari pukul 2.45 yessss.. so start kereta balik rumah di Chukai dulu.. sempat peluk bini sekejap hehehe…

Kena bounce chopper ni sudah biasa di sebelah Terengganu oilfield ni bro.. chopper pagi defer tengahari itu kecik punya hal.. kena bounce 2-3 hari pun sudah biasa kena. Ahad check in, kena bounce. Isnin check in lagi, kena bounce lagi, Selasa check in baru boleh naik ke offshore pun itu biasa juga.

Nak salahkan MHS dalam hal ni pun tak boleh, chopper tak lah banyak sangat, kadang-kadang client punya requirement tu yang banyak mengubah schedule flight, kadang-kadang issue chopper tak fit pun ada.. so kalau korang kena bounce tu jangan lah bengang.. company korang mesti bayar gaji hari di mana korang standby kat airport Kerteh tu. Aku kalau kena standby kat Helibase Kerteh seminggu pun takpa.. best apa daripada masuk office hehehe..

Orait,

Pukul 1.30pm balik semula ke Helibase Kerteh. Check in semula bang.. ada laptop ka camera ka kena isi form untuk declaration. Then masuk briefing lagi, 2 kali dah hari ni layan video tu. Gezzz nama group kita orang dipanggil, masuk departure hall. Cehh.. ingatkan kena bounce lagi.

Team aku ada 4 orang, General Supervisor, Rigging Foreman and Fitter Foreman, aku biasalah Engineer cap ayam. Destination, Tapis Alpha. Purpose, site visit and look look see see.. Hmmm.. itu lah kerja aku kalau aku gi offshore. Sebab tu aku malas nak gi offshore, bukan buat kerja physical pun.. kerja geli-geli jer.

Position, Structural Engineer, perghhh.. tapi kalau takde General supervisor, takde foreman.. haram aku tak confident. Dari sudut ranking memang ler aku tinggi dari 3 orang ni, tapi dari sudut field physical experiance memang aku kat bawah.. itu yang aku cakap cap ayam tuh.

Kalau gi offshore, orang tengok Engineer naik platform, nampak gah jer, tapi korang-korang position rigger, scaffolder, welder fitter semua tu korang tau ke yang aku ni bukannya pandai pun hahahahahah… General Supervisor tu, nak dapat title GS tu, start dari bawah bro.. jadi kuli dulu, jadi helper, kemudian jadi rigger atau dari fitter.. then kerja 5-6 tahun upgrade jadi acting foreman.. baru acting foreman, bukan full foreman lagi.. kerja lagi 4-5 tahun kalau client betul-betul confident baru lah client ni approve jadikan dia orang ni General Supervisor.. ingat senang ka.. so setakat nak compare experiance dengan aku, aku ni layak jadi helper pada dia orang jer.. true story.

Sama lah dengan Project Engineer sebelah client tu.. cuba suruh dia orang tu yang buat rigging job ka, welding job ka, kerat lapan belas pun memang tak reti.. sama je macam aku ni..

Orait bro, chopper sudah ready untuk depart, so pakai safety jacket.. pastikan garisan kuning adalah selari hehehe.. itu macam video clip cakap lah. Maka beraturlah kita orang menuju ke SPP Super Puma Chopper.. jalan tundukkan kepala takut kipas chopper potong rambut kita orang.. tak payah tunduk pun takpa bukannya rendah pun kipas tu..

Dalam chopper, mengucap banyak-banyak, salawat ke atas Nabi, baca lah apa-apa yang patut at least kalau pendek umur pun itu yang last sekali kita sebut kan. 2 tahun dah aku tak naik chopper.. asyik naik MAS dengan MASWING jer.. ada sterwardess gebu-gebu, dalam chopper tarak bro.. dah lah panas dalam chopper, air cond takde. Kipas ada pun tak guna jugak, sebab kipas duk kat luar hahahaha..

Tak lama kemudian sampai di Irong Barat A (IBA).. transit sekejap untuk membolehkan crew yang daily trip ke sattelite platform. 15 minit lepas tu naik chopper semula.. sampai di Tapis Delta.. rest 30 minit sebab chopper abis minyak, so isi minyak dulu di platform tu. Sempat lah ngisap dulu.

2.50pm chopper berlepas dari Tapis Delta menuju ke Tapis Alpha. Gezzzz… akhirnya sampai juga aku dan team aku ke destinasi. Turun dari chopper, masuk ke briefing room. Layan safety video lagi dan register dulu. Itu lah the first thing yang perlu di buat kalau tiba di platform. Declare ubat-ubatan, declare cd, disket dan thumbdrive. Take note bro, kalau dalam thumbdrive tu ada virus elok ler scan dulu kat rumah, nanti IT system di platform akan trigger dan boleh jadi issue. Kalau ada file separuh, full naked atau video clip blue dalam kebun kelapa sawit tu baik tak payah bawak naik platform.. jadi issue nanti. Dulu OK sekarang ketat sikit bro..

Oleh kerana kita orang sampai di Tapis A tu dah lewat, nak apply working permit pun dah lewat juga lah.. so hari pertama kita orang di sini hanyalah makan tido sahaja.

Malam, lepas sembahyang jamak Maghrib and Isyak tu, turun ke construction office. Isi working permit untuk esok punya kerja. Gezzzz bukan kerja aku pun isi form permit tu, tapi takpe lah.. adehhhh ingatkan dah settle rupanya JSA dan procedure untuk site visit kena buat jugaakk.. nasib baik ada gang-gang company lama aku dulu, copy paste jer lah.. aduhaii payahnya nak kerja di offshore.

Dinner, supper, tengok TV, tido.

Friday, 22nd January 2010.

Seawal 05.45am dah bangun.. kalau kat rumah masa-masa macam ni masih kena peluk di bini lagi. Syahdu abisss..

Breakfast, seawal 6.15am.. lepas tu morning meeting dengan semua crew yang berada di Tapis Alpha. Masa aku gi tu ada sekitar 60 orang jer termasuk Exxonmobil punya staff. Baca doa, safety UCUX, permit read out, floor comment, supervisor comments and PIC comment. Ngantuk zzzzzz…

7.00am cold permit approved by PIC. Team aku turun kat cellar deck and sea deck.. nampak lah riser guard yang menjadi sebab kenapa team kami dikehendaki datang ke Tapis Alpha ni….. adehh besarnya riser guard yang aku nak repair ni. Berat riser guard ni lebih kurang 40 tonnes. Berat lah tu. Job description, lift up and swing riser guard. Install bracings, replace riser clamp. Hmmm.. kerja ni simple jer tapi disebabkan areanya tu dekat dengan riser, actuators, valves dan congested area.. so memang menyakitkan hati lah.

Walaupun bukan aku yang akan buat kerja tu nanti, akan tetapi jobcards dan Site Specific Procedure yang aku prepare itu lah yang akan di jadikan guideline pada crew aku nanti. Andaikata SSP aku tu tip-top maka alhamdulillah, kalau screw up.. maka kena screw lah aku nanti. Engineer yang gi kat platform memang goyang kaki goyang telur jer, tapi balik ke office banyak lah paperwork yang nak kena submit.. 3 orang lain tu balik rumah terus boleh lupakan apa yang dah mereka buat ketika site visit tu. Gezzzz…

Abis sehari site visit di riser guard. Letih jangan cakap lah naik turun tangga. Tapi syok juga duk kat sea deck tengok ikan-ikan kat bawah tu.. kalau free boleh memancing.. semalam gang-gang tu memancing dapat tenggiri 7 kilo.. wowww.. ikan fresh.

Hari ni 22nd January 2010, kalau aku masih di company lama di Miri mungkin aku sedang bersama-sama kawan-kawan aku di Annual Dinner di Eastwood, Miri. 14 hari jer memisahkan aku dengan event tu, dapat rasakan happy nya mereka di annual dinner tu. Dari email-email yang mereka cc kat aku, nampak excited sangat… hmm.. takpa lah. Tuhan dah tentukan segalanya untuk aku di sini. Cewah..

I miss all of you my friends, Morris, Leena, Jo Ann, Karie, Tina, Shawal, Cap Ooi, Sis Laila, Rossa, Elena, Nana, Siti Faridah, Faridah, Cap Nasir, Adi, Izad.. adeh banyak la kalau nak tulis kat sini..

Takpa lah.. tido lagi best.. gud nite.

Saturday 23rd January 2010.

Continue site visit di riser guard.. tapi hari ni aku solo gi di PM9 deck untuk job no 2. Aaiyaaa berkarat dan reput dah deck ni.. so client nak aku buat report dan recommendation dari aku berkenaan dengan status condition deck tersebut, aku tengok sekejap jer, takde mood. Aku akan buat recommendation, tukar semua dengan yang baru hehehe.. mudah jer kerja aku.

Half day jer hari ni, sebelah petang buat drawing dan jobcard serta Site Specific Procedure. Masa ni lah kepala otak 3 orang otai itu diperlukan untuk berikan aku idea for jobcard and SSP. Dia orang cakap, aku tulis.. dan aku elaborate sikit-sikit. Itu lah kerja aku. Berapa tonne punya sling, shackle, padeyes etc tu biarkan engineering consultant yang kira, itu bukan kerja aku. Kalau salah calculate biarkan datangnya dari consultant. Cehhh.. nama jer engineering consultant, siap stamping dengan IR stamp lagik, tapi drawing and measurement hancusssss… cap ayam betul.

Sunday 24th January 2010.
OK lah.. chopper balik ke Kerteh akan sampai sekejap saja lagi. Aku tak sabar-sabar nak balik ke darat.

Going offshore again..

By Wednesday, January 20, 2010 46 No tags Permalink 0

I just joined a new HUC company, Kemaman based. Position, Structural Field Engineer. Gezzz.. Junior Engineer, Workpack Engineer cum surveyor, Operation Engineer and now Structural Field Engineer.. never crossed my mind to be Structural Engineer.

Its, OK.. I am going offshore again on 21th January 2010. Malas jangan cakap ler bro. Where? Tapis A Platform (Exxonmobil) … anyway something similar to my previous offshore company jobs though, but this time round, I need to prepare the procedure, give recommendation, ‘educate’ client and prepare the proposal. Tough man..

The job is very simple but the big problem is that job activities is located near to the riser. I need to study how to lift up the riser guard, swing it to certain degrees, do hot work, replace tubular structure.. and bla bla bla..

I know I am not the one who will execute the job but all those thing will be based on my jobcard, my recommendation and my site specific procedure.

Wish me luck!

38 Project Managers required in Saudi Arabia

By Tuesday, January 19, 2010 2 No tags Permalink 0

We need 38 Project Managers with Master Degree in Business and 10 years experience. The contract is for 5 years in Saudi Arabia .
Please do your best.

Best Regards,
Hussein Qattan
General Manager
TTS
M. +962 79 6801966
O. +962 6 5856887
Oasis 1 Building
Suite # 303
Sweifieh, Amman
Jordan

hussein@tts-telecom.com

KL RECRUITMENT CAMPAIGN (R&T Divison & MLNG)

By Tuesday, January 19, 2010 8 No tags Permalink 0

(From email… )

Opportunity to those interested to join Petronas.
Good Luck!!

Ladies & Gentlemen,

We wish to inform you that in collaboration with MLNG, our KL Recruitment Campaign will be held at Exhibition Hall 2, Kuala Lumpur Convention Centre as below advertisement (THE STAR : 16th Jan 2010).

We would appreciate your kind support in extending this advert and information to your circle of friends, relatives and acquaintances of relevant experiences and qualifications.

Date: 23rd & 24th Jan 2010
Venue: Kuala Lumpur Convention Centre

Petronas staff name.
Address.
Email

Aku gi dulu..

By Tuesday, January 12, 2010 36 No tags Permalink 0

I let my emotions push me and give me a nudge over the edge..

I didn’t realise how much I am gonna lose. My friends, my office, my home, Imperial Hotel, Jinhold Apartment, the places I lived. Lalapan with Morris Ting at Labuan de Cafe, daily progress meeting at ECS office, hang around at Cherry Berries, Balcony, Agogo, Chaplin, just to name a few.. Everyone said that I am not losing these things, that they will still be here but thats the whole point. They will be here and I won’t. And as time went on I was just getting more and more scared of leaving. I don’t want to go! Yes, i dont want to go..

But.. its OK..

10th January 2010, 16.15hrs flight MH1286 departed from Miri Airport.. I knew the time has come for me to leave.

Entah lah.. aku tak tau nak cerita apa lagi. As I said earlier I love my company, I love my position and I love my salary (wow!) tapi tak mengapalah aku pejam mata, ikut kata hati.. aku quit.

Sedih, bukan tak sedih. Sayu pun ada. Aku suka kan kedamaian sebelah East ni, dari Labuan tempat bermula segalanya, hingga ke Kundasang melihat keindahan Gunung Kinabalu, kaum Kadazan Dusun, Keningau, Kota Kinabalu, meeting di Shell Kota Belud.. menyusuri South China Sea visit to Ajang Hormat. Kemudian terpaksa ditransfer ke Miri. Hidup di tempat yang asing..


From left: Leena, Jo Ann, Karie, Ms Lam.. and Morris Ting

Mula-mula memang tak suka pun Sarawak ni, panas, ganas dan entahlah.. aku rasa nak balik ke Semenanjung cari kerja lain jer.. tapi dah lama tu rasa happy pulak. Walaupun hari-hari kena screw kena fuck dengan Shell atau dengan management sendiri, aku rasa itu biasa. Kerja memang macam tu, apatah lagi kerja dengan oil and gas ni. Aku dah biasa. Aku happy live di sini, namum jeritan anak-anak membuatkan aku jadi tak tentu arah. Hero kecik tu baru setahun 2 bulan, tak sempat aku tengok dia mula-mula nak bertatih. Yang sulong darjah 1, payah juga Ummi dia nak handle semua itu. Kasihan juga.

I FEEL GOODDDD…

Stress. Stress bro.. kerja boleh jadi screw-up kalau fikir pasal ni. Nak import anak bini rasanya dah takde maknanya lagi dah, kalau awal-awal dulu dapat transfer letter boleh jugak buat itu ini, ini dah anak-anak dah masuk sekolah dan banyaklah hal lain yang tak bleh aku nyatakan di sini.. so aku buat keputusan mengejut, aku resigned jer walaupun aku masih belum ada apa-apa news dari company lain..

Banyak benda ler yang aku tak sempat nak lakukan di sini, aku nak jelajah Sabah, aku nak jelajah sampai ke Longpasia di Sarawak tengok kehidupan kaum di sana. Aku nak kenal ethnic Penan, Limbawang, Momogun Rungus, Tombonuo dan lain-lain. Aku tak sempat ke Sandakan, Kudat tip of Borneo, Bario dan Mulu.

Baru je nak belajar bahasa Bidayuh, baru nak hafal perkataan Iban, baru je nak berkenalan dengan officemates.. baru je nak kenal-kenal ..

Its OK..

Time has come.. i gotto go. I will leave you my best friends Morris Ting, Jo Ann, Leena, Karie.. you may have left my life, but you will never leave my heart. Piwettt..!! Adik kecik Faridah dan Siti Faridah, aku dah resigned baru nak bercakap dengan aku..

Thanks for being my best friend, my friends, my best PM, my best bla bla bla..

Thanks for da farewell party, farewell lunch, farewell dinner, farewell drink etc

Thanks for the sourvenir Rossa, Shawalina and sis Laila. Adi, Nadzri, Miss Lam.. thanks for the hugs and tears my friend at the airport.. gezzzzz.. Morris i know you’re cried.. gezzzz you’re gay mannn..

Dont say good bye..

And so my adventure has ended, and I am back in Kemaman now.. Slowly falling back to ground, slowly realising the new reality I am part of, and slowly letting my other reality to become a memory rather than a life.

I am quite sad to be back because I really really enjoyed my time in Miri. I enjoyed my work and I loved the people and relationships that I built up over the past 6 months. In saying that, I am glad to be back in Kemaman because there are my kids and my wife..

Farewell … I am leaving..

By Thursday, January 7, 2010 12 No tags Permalink 0

To my client..

Dear all,

I wish to take this opportunity to let you know that Friday 8th January 2010 is the final day that I am at ***** *********** ****** Sdn Bhd. I have enjoyed my tenure here and I appreciate having had the opportunity to work with you.

Thank you for the support, guidance, and encouragement you have provided me during my time here. I also wish to extend special thanks to Mr CBT for his approval of my position as Operation Engineer.

I am looking forward to new challenge and starting a new phase of my career in Kemaman, Terengganu in the middle of this month.

I wish you all the best of luck.

Thanks

Regards,
eddyra

and.. to all my friends..

Dear all,

Friday 8th January 2010 is my last day at ***** CAT3 Miri?

Days like this always feel weird and sad. Weird because I am leaving something I?ve come to know so well, sad because I am leaving behind a load of memories and mainly because I know I?ll be missing the people.

I guess it?s always the people you get to know, how they touch your life, the different relationships you build with them, the good times, and even the not so good ones, that gets to you.

I?d like to thank all the guys at work for the great ride. It was great getting to know you all and to get a chance to work with every single one of you. I hope that we?ll get to carry our personal relationships well on into the future.

I?d like to thank the company for having me as part of the team. I?m proud of these years that I spent in it, the role I had and the work I did. I?m very happy to see the company growing further and going on to higher grounds.

I wish you all the best of luck.

Regards,
eddyra