Kehidupan di bumi sebelum Adam a.s

Salam, Pernah tak kita terfikir apa yang menghuni bumi ni sebelum Nabi Adam as diturunkan ke bumi? Ada kajian yang menyatakan bahawa Adam diturunkan sekitar 10,040 tahun yang lalu. Aku copy paste di sini article yang ditulis oleh seorang yang telah membuat kajian mengenai peristiwa ini.. Orang Islam, Yahudi dan Nasrani percaya bahawa Adam a.s. adalah bapa mereka ...

1989 class reunion in 2010

What would it be like to see people after twenty one years? Last Sunday, September 12, 2010, our 85-89 class had its twenty-one year reunion in Kuala Terengganu. We were really pleased with the turn out. The party started at about 8pm and continued until about 2am. Twenty nine class members were there. Everyone really ...

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431 H

Minal Aidin Wal Faidzin Mohon Maaf Lahir dan Batin. Kepada semua, maafkanlah atas semua kesalahan dalam tutur kata dan semua khilaf, semoga Allah menerima ibadah dan mengampuni dosa-dosa kita semua selama ini. I wish you all a very happy, selamat, prosperus, great meaninful Hari Raya Aidilfitri to all my Muslim friends... To all who's driving ...

September 11 – Burn a Quran Day

This church obviously doesn't understand the Bible, its message or God's love.. as they said lah. They also don't understand anything about other religions.. From small, we are taught to respect the Al Quran and all other Holy Books, Taurat, Zabur etc. We shouldnt allow the Al Quran to be left on the floor, not ...

Buang Anak lagi .. 29 August 2010

Tak berperikemanusian.. cap ayam! Kangkang je pandai... Masa kangkang tak ingat dunia.. boleh kangkang tu kangkang luas-luas.. tak reti-reti nak fikir.. mentality celah kangkang betul. Letak dalam paper bag je bro.. apa kejadah punya manusia..