Nak kerja offshore.. nak jadi helper, rigger & scaffolder.

HELPER OK tuan-tuan, Position paling simple dan paling mudah nak apply. Akademic qualification tak perlu tinggi, takde sijil sekolah pun takpa. Course untuk position ni pun takde. Kalau nak kerja di offshore, perlu ada: Safety course. Manakala kalau nak kerja di plant perlu ada: NIOSH card. Kalau sekadar nak jadi helper di fabrication yard, tak perlu apa-apa, ada IC dah ...

Nak kerja offshore..

Salam, Pe citer..? Ramai nak kerja di sector oil and gas, dan ramai yang specific kan pada bekerja di offshore. Aku tak tau lah kat mana di dalam blog aku ni yang korang nak aku perincikan lagi. Banyak dah aku ceritakan, sampai dah jadi cerita roundabout, pusing pusing tempat yang sama. Tapi still ada yang tanya ...

Bertemu Kembali

Salam semua. Rasanya sudah terlalu lama aku abaikan blog ni, takde update langsung. Sejak balik ke Kemaman February 2011 dulu sampai sekarang ni hanya ada beberapa update jer itu pun sekadar geli-geli. February hingga July, aku terlalu busy dengan kerja. Jadi superman dan stand-in untuk engineers lain yang belum report duty. Tak apa lah, aku lakukan semuanya ...