August 16, 5th year eddyra.net

August 16 is my actual blog anniversary, I have been officially blogging on and off since 2007. Kalau diimbas kembali, first time aku diperkenalkan dengan internet ni sekitar 1995. Masa tu duk layan irc. Belajar sikit-sikit command-command dalam irc tu, lepas tu mIrc pulak muncul. Selepas mIrc tu memang aku tak active dah. Masa tu ...

Seksyen 114A Akta Keterangan

Salam semua, Sekiranya anda menerbitkan berita, blog, forum atau apa sahaja melalui media internet yang bertentangan dengan undang-undang seperti memfitnah seseorang umpamanya, anda boleh di siasat dan akan dibawa ke muka pengadilan. Kebelakangan ini ramai blog owners yang telah disaman kerana menyiarkan entry yang dikatakan memfitnah seseorang. Bagus, elok lah kalau begitu. Undang-undang seperti ini adalah ...

Kisah aku dan clients

Salam semua, Sekurang-kurangnya aku dah pernah deal dengan 3 big clients di Malaysia ni, rata-ratanya semua OK lah. Kurang lebih sama saja cuma sudah tentu ada yang lebih professional antara satu dari yang lain. Pastinya ada yang lebih bagus dari yang tidak bagus dan begitulah seterusnya. Ketika aku mula-mula jadi fresh engineer dulu, aku pun belajar berhadapan ...

New theme for my blog

I have chosen a new simple theme for my blog. This is responsive theme which are flexible and resizable a website to fit any device mobile, smartphone, tablet etc.I am trying to integrate forum into blog so that readers can have a better discussion. OK, readers can scroll up and down and even click around ...

40 years old, yes I am.

Salam semua, Today is my 40th birthday. Yes bro dah 40 tahun sejak aku dilahirkan ke dunia ni. Di lahirkan di Kuala Terengganu pada hari ini dalam tahun 1972. Dibesarkan oleh dua orang yang sangat hebat yang tiada galang gantinya di dunia ini, Hajah Wan Chik dan Allahyarham Yusoff Mansor. Membesar sebagai anak kampung, seperti anak ...