Story

Bertemu Kembali

Salam semua. Rasanya sudah terlalu lama aku abaikan blog ni, takde update langsung. Sejak balik ke Kemaman February 2011 dulu sampai sekarang ni hanya ada beberapa update jer itu pun sekadar geli-geli. February hingga July, aku terlalu busy dengan kerja. Jadi superman dan stand-in untuk engineers lain yang belum report duty. Tak apa lah, aku lakukan semuanya ...

1st May 2011

Salam semua, Akhirnya berjumpa lagi, setelah entah berapa lama aku tak menulis di sini. 11 February 2011 aku blah dari Teluk Ramunia setelah mendapat order dari GM. OK lah 3 minggu di life di Teluk Ramunia, cool dan rasa tak rugi aku habiskan masa di sana. Aku perlu balik ke Kemaman segera untuk assist team yang baru ...

Aku di Teluk Ramunia

Salam, Dah 2 minggu aku di sini. Kerja di dalam territory Sime Darby Engineering yard. Dulu yard di pernah dimiliki oleh Promet, kemudian Ramunia Fabricator, dan sekarang diambil alih oleh SDE. Kawasan yard ni memang luas, kalau takde basikal memang lenguh la nak berjalan kaki. Keluasan kawasan yard ni, macam aku cakap tadi memang luas la bro, ...

Makan angin di Teluk Ramunia, Johor.

Salam, Sebagaimana yang telah ditulis di dalam entry baru-baru ni, aku telah pun melangkah keluar dari opis di Megan Avenue 1, Kuala Lumpur setelah setahun lamanya aku dengan company tersebut. Sebenarnya, contract aku berakhir pada 16hb January 2011 dan company telah bermurah hati untuk meng-extend kan contract, tidak cukup dengan itu aku juga di counter offered ...

Hari-hari terakhir di KL

Salam, Hari ni 12 Jan 2011, maknanya hanya tinggal 4 hari sahaja lagi aku di company yang aku kerja sekarang ni. Selepas ni aku akan menyarung coverall baru, kalau sekarang kaler orange akan datang ni insyallah kaler hijau gelap sikit. Mungkin lepas ni tak jejak kaki ke offshore lagi, dan tengok la lepas 2-3 tahun tu ...

Chronology peristiwa 2010

Salam, 2010 dah menghampiri penghujungnya dan selepas tu bermulalah tahun baru 2011. 365 hari telah berlalunya siang dan malam dan kita semua ni masih lagi bernafas sehingga hari ini. Banyak ler peristiwa-peristiwa yang berlaku sepanjang 365 hari untuk dikenang sebagai sesuatu yang indah, atau untuk dilupakan dan menjadi kenangan pahit di tahun 2010. Menyoroti kembali setahun yang ...

I am leaving, again..

eddyra 14th December 2010 Re: Request for early release Dear Project Manager, I realize that my contract of employment requires me to work until 16th January 2011, however I'd be grateful to be released earlier on 31st December 2010. While I believe that I am moving for good reasons, I am sorry to leave, and I thank you for your ...

Kenangan terindah..

[Aduhai.. memandangkan ada pihak yang mencurigai entry ini, maka aku tak akan sambung dah cerita ni. Entry ni sebenarnya adalah luahan perasaan seorang kawan lama yang telah bertemu dengan bopren lamanya ketika di sekolah menengah. Semuanya gara-gara fesbuk bro.. mereka telah lama berpisah, so masa godeh-godeh fesbuk tu tup-tup dia orang add ler. Panjang lah ...

NOAH and THE ARK – the funny story version.

NOAH and THE ARK In the year 2010, the Lord came unto Noah, who was now living in Malaysia , and said: Once again, the earth has become wicked and over-populated, and I see the end of all flash before me. Build another Ark and save 2 of every living thing along with a few ...

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431 H

Minal Aidin Wal Faidzin Mohon Maaf Lahir dan Batin. Kepada semua, maafkanlah atas semua kesalahan dalam tutur kata dan semua khilaf, semoga Allah menerima ibadah dan mengampuni dosa-dosa kita semua selama ini. I wish you all a very happy, selamat, prosperus, great meaninful Hari Raya Aidilfitri to all my Muslim friends... To all who's driving ...