Pagerank tips

By Tuesday, January 8, 2008 15 No tags Permalink 0

People said its work, so lets try.

Go to www.digg.com
Choose pages 365 older and find comments of those stories and take a look. You will see high page rank pages, most of them PR4 and up….

What we have to do now is make a comment and post your url like this http://www.eddyra.net.
That’s it.

Our link is now on a high page rank page for free. Now just search around and keep looking. Try to find some pages that are really really high page rank such as pr8, Pr7 and more.

It is believed that the way to get a high PageRank (PR) is to get quality websites with high PR scores to link to you, thereby increasing your PR by ?sharing? theirs.

ebookmatters.com launched..

By Monday, December 31, 2007 2 No tags Permalink 0

Well this is my 3rd site. I know I still need to improve it further. That is why I am so busy these days. My site is a affiliate business type and most of the content are publishing other’s ebooks.

ebookmatters.com

Any thoughts, suggestions? I appreciate any constructive input.
Thanks

Paypal and clickbank – the set back.

By Friday, December 14, 2007 2 No tags Permalink 0

Gezzz..

I’ve studied most of the internet marketing programs, I knew already what is adsense, amazon, ebay, PLR, MRR, niches, dropship, squeeze page, bla bla bla.. and woww what I can say here, there are many ways to make money on the net.

To be honest I’ve read almost 100 ebooks (free and paid) err mostly got from hack forums, most of them are quite similar to each others. Wonder why these people bought this ebook for 100 buck each or so.. they only selling technique on how’s to, some report and maybe a software. Well thats what we call online business.

I made up my mind, I wanna join this internet marketing program, by all possible methods. Adsense looks easy and I already added to my blog and websites, well so far I received 10USD huhuhu.. OK lah for starters.

I wanna go further by trying other programs / ways maybe ebay, selling ebook, MRR and etc. But only set back is if you’re using Malaysia address, Paypal and Clickbank do not permit you to register except by using other countries address such as Singapore or virtual office in Singapore, but the cost is quite expensive mannnn..

I heard that Malaysian now can withdraw Paypal fund thru debit card from certain banks, NextG or so. Thats good enough for people like us.

So.. I am pissed with current situation. Fuk.

Memahami Resale Rights: Master Resale Rights, Resell Rights, Private Label Rights & Give Away Rights

By Thursday, December 6, 2007 4 No tags Permalink 0

Kelebihan membeli resale rights product ini ialah kita tak perlu ada product, tak perlu membina website dan tak perlu membuat sales letter. Beli resale right hari ini, hari ini juga kita boleh jual di online market.

So apa yang boleh aku kongsi di sini, pemahaman aku setelah meneliti maksud resale rights ni. Macam biasa, aku gunakan bahasa kampung supaya pembaca dapat memahami macamana aku paham, sebab aku sendiri pun susah nak paham hahaha..

OK resale rights ni hampir sama dengan affiliate marketing jugak, di mana anda membuat promosi barang (product) yang orang lain hasilkan. Cuma perbezaan yang paling ketara ialah anda mendapat 100% dari hasil jualan barangan tersebut.

OK mari kita perhalusi satu demi satu.

Basic Resale Rights
Apabila anda membeli sesuatu product daripada A:

  • Anda hanya diberikan hak jualan semula (resale rights) SAHAJA. Anda boleh menjual semula product itu kepada B dan mendapat hasil 100% dari jualan tersebut.
  • Anda TIDAK BOLEH memberi hak jualan semula tersebut kepada B. Bermakna, B TIDAK BOLEH menjual product tersebut kepada C.
  • Anda TIDAK BOLEH kata product itu anda yang punya.
  • Anda TIDAK BOLEH ubahsuai product itu.

Master Resale Rights
Apabila anda membeli sesuatu product daripada A:

  • Anda diberikan hak jualan semula (resale rights).
  • Anda BOLEH memberi hak jualan semula tersebut kepada B. B pula boleh menjual dan memberi hak jualan tersebut kepada C. C boleh menjual dan memberikan hak jualan tersebut kepada D. D .. E .. F .. sampai la abis
  • Anda TIDAK BOLEH ubahsuai product itu.
  • Anda TIDAK BOLEH kata product itu anda yang punya.
  • Kebiasannya, Master Resale Rights ni datang sekali dengan website template dan sales letter untuk memudahkan anda menjual semula. Ini yang biasanya orang buat iklan ‘tak perlu pengetahuan website, tak perlu ada product’ tu.

Private Label Rights
Apabila anda membeli sesuatu product daripada A:

  • Anda diberikan hak jualan semula (resale rights).
  • Anda BOLEH memberi hak jualan semula tersebut kepada B. B pula boleh menjual dan memberi hak jualan tersebut kepada C. C boleh menjual dan memberikan hak jualan tersebut kepada D. D .. E .. F .. sampai la abis
  • Anda BOLEH ubahsuai product itu mengikut kemahuan anda.
  • Anda BOLEH kata product itu anda yang punya, letak nama anda sebagai owner kepada product tersebut.

Give Away Rights
Bagi free jer, dan tidak melibatkan keuntungan. Anda tidak boleh jual semula atau mengeditnya.

All Right?

Internet Acronyms Dictionary

By Saturday, November 17, 2007 2 No tags Permalink 0

The text messaging shorthand commonly used wherever people get online such as in chat rooms, games, forum or blog. These are just a few of them.

ROFL Rolling On The Floor Laughing
LOL Laughing out Loud, Lots of Laughs
OMG Oh my God
OMFG Oh my F*cking God
LMAO Laughing My Ass Off
WTF What The F*ck
WTH What The Hell
TTYL Talk to you later
AFK Away From Keyboard
BTW By The Way
GTG Got To Go
IDK I dont know
JK Just Kidding
ROFL Rolling On Floor Laughing
2G2BT Too Good To Be True
IMHO In My Humble Opinion

If you wanna know more, take a look at netlingo.com

Apa itu RSS feed..

By Tuesday, October 23, 2007 2 No tags Permalink 0

Kali ni aku nak kongsi satu website icon iaitu RSS, bagaimana dan kenapa kita perlu guna RSS ini untuk subscribe content blog atau website yang menjadi kegemaran kita. Macam biasa, aku akan gunakan bahasa kampung sahaja. This posting will be presented in Malay language, those who cant understand Malay, you can search elsewhere. Otai-otai tumpang lalu, penerangan ini hanya untuk mereka yang baru nak berkenalan dengan blog, sama macam aku lah.

Apa itu RSS?
RSS ni singkatan untuk RDF Site Summary, Rich Site Summary atau Really Simple Syndication. Symbol RSS ni biasanya berwarna orange seperti image sebelah kanan ni.

Kegunaanya
Kegunaan RSS ni ialah untuk membolehkan kita (sesiapa yang suka sangat baca blog, website atau video blogs dan podcast) melanggan atau subscribe content yang yang ada di dalam website atau blog kegemaran kita. Jadi bila kita dah subscribe, kalau ada cerita baru, movie baru ka atau apa-apa sahaja yang baru di post kan di blog atau website kegemaran kita tu, RSS feeder ini lah yang akan sampaikan pada kita, tanpa perlu bukak website atau blog tersebut.

Bayangkan kalau kita ada 20 – 30 website dan blog yang kita selalu tengok, hari-hari duk bukak.. letih juga, nak click satu-satu.. apatah lagi kalau time streamyx cam siput. So bila kita subscribe tu, tak perlu lagi duk bukak website tu semua. Buang karan jer.

Cara nak subscribe
Mula-mula kita kena ada RSS Reader atau aggregator. Antara RSS Reader yang ramai orang guna ialah :

Rojo Netvibes Bloglines iGoogle


Image Source

Atau kalau nak check yang lain boleh ke www.listible.com.. boleh pilih sendiri.
RSS reader ini akan personalize kan semua title dari semua blogs atau websites yang kita subscribe tu. For example tengok image kat bawah, ini yang aku punya, aku guna Google Reader.

So bila dah setup tu, boleh lah masukkan address blog, atau website, atau vlogs ke reader itu. Lepas tu .. enjoy.

How to embed YouTube videos to a WordPress blog

By Tuesday, October 9, 2007 2 No tags Permalink 0

When I tried embedding video from YouTube in my previous posts it didn?t work. It messed up my blog. So I started searching on Google and found several tutorials and tips, still had troubles with some of them, but after a few attempts I got it right.

We cannot just paste the embed code to the editor window when WYSIWYG visual post editor is on, we need to turn off the WYSIWYG. Here?s what we need to do:

Cara-cara install Filezilla – Malay Version

By Thursday, September 27, 2007 15 No tags Permalink 0

FileZilla is a free and open FTP program yang boleh digunakan untuk meng’upload files from your computer to your website?s host.

Kenapa kita menggunakan FTP program, sebab kita nak upload static pages, images, and other information yang kita nak store dalam website kita. Contoh paling mudah sekiranya kita nak upload wordpress theme yang baru.

OK seperti biasa, cara-cara ini hanyalah panduan untuk mereka yang baru nak berkenalan dengan FTP, atau newbie lah. Master, sifu, otai-otai .. tumpang lalu.

Step 1

Go to Filezilla download page. Choose the latest stable punya. As of September 2007, the latest is 3.0.1

fzilla1.JPG

Step 2
Setelah download completes, run the .exe file. Accept license agreement and choose “I Agree” to proceed.

fzilla4.JPG

Tentukan di folder mana nak install Filezilla.

fzilla51.JPG

fzilla6.JPG

Click Finish

fzilla7.JPG

Now the installation dah completed. Go to desktop dan run Filezilla dan kita akan dapat lihat seperti image di bawah dalam Step 3.

Step 3

Click New FTP Site ( No 1)

fzilla8.JPG

Semasa anda set up hosting dulu, tokey hosting mesti ada beri FTP detail. So kita masukkan detail tu seperti di bawah ni.

3.1 Host : Masukkan ftp.yourdomainname.com
3.2 Port : Masukkan 21. Melainkan host yang hosting provider beri tu berlainan.
3.3 Servertype : FTP
3.4 Logontype : Normal
3.5 User : email yang hosting provider beri masa daftar dulu.
3.6 Password : password untuk email di atas.

Click OK. Lepas tu click connect.

fzilla2.JPG

Step 4

Bila kita dapat seperti image di bawah, maka kita dah berjaya configure Filezilla. So sebelah kiri Local Site ialah files yang ada di dalam computer kita, dan sebelah kanan Remote Site Window ialah files yang ada di website kita.

fzilla31.JPG

Cara-cara transfer files menggunakan FileZilla

Caranya mudah sahaja.

Bila FTP dah ada connection, navigate folders dan files dalam kedua-dua Local Site window dan Remote Site window. Kalau nak transfer sesuatu file, drag dan drop file tersebut dari Local Site ke Remote Site, paling senang double-click file dalam Local Site window tu. Mana-mana cara pun boleh bang..

Good Luck.