Tips memilih waktu untuk anak lelaki dan perempuan.

Aku ada berjumpa dengan seorang doctor dan bertanyakan tips untuk mendapatkan anak lelaki atau perempuan. Katanya, orang lelaki menghasilkan 2 jenis sperms, kromosom X (female) kromosom Y (male).

Kromosom Y (male) ni lebih kecik, lebih lemah tetapi lebih laju dari saudara dia kromosom X (female) yang lebih besar, lebih kuat dan tetapi slow.

Tips ini hanya untuk kaum wanita yang mempunyai kitaran period yang tetap, kalau berubah-ubah tu mungkin susah nak apply. OK tengok calender di bawah ni.

OK katakan period isteri tu bermula pada 7hb setiap bulan, dan biasanya haid akan stop selepas 7-8 hari, kebiasaanya lah. Jadi mengerjakan isteri seawal dia abis period kebarangkalian untuk mendapatkan anak perempuan adalah lebih besar kerana di waktu ini ovum isteri hanya menerima kromosom X, iaitu perempuan. Menurutnya lagi, ini lah masa yang sesuai untuk mendapatkan anak perempuan, so masa ini juga lah kalau mengerjakan isteri tu shoot dalam goal, jangan tersasar luar goal. Kalau tak bercita-cita nak anak perempuan shoot luar goal la bang.. Tak yah la aku nak elaborate lebih-lebih kan..

OK selepas hari yang ke 15, masuk hari yang ke 16 mengerjakan isteri di waktu ini lebih besar kebarangkalian untuk mendapatkan anak lelaki sebab selepas hari ke 16 ovum isteri hanya menerima kromosom Y, iaitu lelaki. Pastikan dalam goal.. kuikuikui.

Patutlah kedua-dua anak aku tu perempuan .. hehehe.

Walau bagaimana pun kita serahkan segalanya kepada Tuhan. Kita hanya mampu merancang dan berangan-angan. Petua, tips dan semuanya itu hanyalah sebagai sebahagian dari usaha dan ikhtiar kita sebagai hambaNya.

Selamat mengerjakan.